top of page

Mijn verhaal, mijn kunst

Waar haal ik mijn inspiratie?

Ik ben sinds mijn jeugd gepassioneerd door kunst en creativiteit. Als kind van het platteland sta ik dicht bij de natuur. Het is ook daar waar ik vooral mijn inspiratie haal.

Het abstraheren van bloemen en natuurelementen vind ik eindeloos intrigerend. Meestal begin ik op een meer figuratieve manier een bepaalde plant of bloem weer te geven, te spelen met hun omgeving en met composities. Ik tast de blaadjes en hun eigenschappen letterlijk af met verf en voel wat het innerlijk met mij doet.

Daarbij kies ik dikwijls voor bloemen en planten die ik tijdens wandelingen in de berm of het bos tegenkom, wilde bloemen die door velen als 'onkruid' worden geklasseerd, bv. distels, klaprozen enz.

 

In een later stadium laat ik het beeld meer en meer los, waarbij emoties meer vrij kunnen komen en kleur en composite meer vanuit "gevoel" op het doek vloeien. Deze manier van werken maakt dat ik zowel figuratieve werken heb als abstracte schilderijen, hoewel abstracties steeds mijn persoonlijke voorkeur genieten.

Hoe gaat het technisch in zijn werk?

Zowel in mijn jeugdjaren als later als volwassene heb ik verscheidene opleidingen in tekenen en schilderen gevolgd, zodat ik intussen een gedegen technische basis heb. Ook vandaag volg ik verder opleiding, om mijn kennis en kunde verder uit te breiden, en de nodige inspiratie en feedback op te doen bij leerkrachten en collega-kunstenaars.

Ik start steeds met een zelf gemaakte foto die mij inspireert. Dan bepaal ik zorgvuldig de compositie van het werk en pas het formaat van het doek aan, tot het helemaal klopt. Dikwijls werk ik tegelijk op verschillende doeken, elk als kunstwerk apart, maar samen een harmonieus geheel. Het resultaat is een impressie, een creatie van een sfeer op doek.

Als medium verkies ik olieverf. De veelzijdigheid hiervan maakt het mogelijk om kleuren zowel transparant als dekkend aan te brengen. Ik zal mijn werk vaak afwerken met een transparante glacis laag waardoor het meer diepgang krijgt. 

Tentoonstellingen

Lopend, verwacht

Groepstentoonstelling Nobody & Friends

3-27 Februari 2022

Volkstraat 62-64, Antwerpen  

 

Solotentoonstelling 'Who's afraid of red, yellow and blue'

Oktober 2022

Atelier-café 

Koolkaai 3, Antwerpen

 

Flyer - februari2305843009214124189.jpg

Tentoonstellingen

2017

 

Groepstentoonstelling Novelarte in het voormalig Havenhuis,

7-17 December 2017

Entrepotkaai 1, 't Eilandje, Antwerpen 

 

Solotentoonstelling Sint Jozef kapel Brasschaat

6-7-8 Oktober 2017

Augustijnslei 76 - 2930 Brasschaat

Groepstentoonstelling afstuderenden DKO St. Lucas Kapellen

24 en 25 juni 2017

Bauwinlaan 1 - 2950 Kapellen

 

Enkele sfeerbeelden...

  • An Vanwesenbeeck Art
bottom of page